Welcome to Aishah Radhiah Beauty & SPA


Pusat Kecantikan Aishah Radhiah Beauty & Spa mula beroperasi pada 1 February 2013. Spa ini hanya untuk Muslimah.Kami menawarkan pelbagai rawatan yang di inspirasikan dari rawatan tradisional Melayu dan Indonesia.

SPA asal dari perkataan Solus Per Aqua, bermaksud terapi air (balneotherapy) mengikut peredaran zaman, spa berkembang menjadi sebuah pusat kecantikan, merawat tubuh, kesihatan luar dan dalam serta memberi kesegaran. Spa sendiri merupakan satu rangkaian perawatan yang terdiri dari urutan seluruh badan, lulur/body scrub, masker pemutihan, aromatherapy, mandi susu dan lain-lain.

Manfaat spa antara lain menghaluskan, menganjalkan, memutihkan dan memberi nutrisi pada kulit, mengendurkan ketegangan otot, detoksifikasi tubuh untuk meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan.

Dengan spa juga kita dapat menurunkan tekanan darah tinggi dan hipertensi, mengurangi insomnia, stress dan keletihan, mengembalikan keseimbangan tubuh, percaya diri dan kreatif serta melambatkan proses penuaan.

Monday, July 13, 2015

Pakej berpantang tradisional di rumah

Assalamualaikum...Bila zaman dah moden ni, ramai wanita tak begitu ambil berat penjagaan pantang. Atau ramai yang berpantang secara moden. Hakikatnya, berpantang secara tradisional dah dipercayai turun temurun mampu mengembalikan kemantapan dalaman tubuh wanita, menguatkan rahim dan badan, mengembalikan bentuk tubuh.


Bagi merealisasikan impian ibu-ibu yang nak berpantang secara tradisional, Aishah Radhiah Beauty & Spa nak bantu ibu-ibu untuk dapatkan penjagaan pantang yang terbaik. Pakej ini terdiri daripada:

Lulur badan


Dilakukan bagi membuang daki-daki terutama di perut, leher dan seluruh badan untuk kulit halus selain menyegarkan badan.

Mandi herba

Herba semulajadi yang sangat bagus untuk menyegarkan, menaikkan aura ibu lepas bersalin, membuang bau hanyir lepas bersalin, menguatkan tubuh dan dalaman ibu berpantang serta memulihkan sistem tubuh badan. Juga membantu membuang angin, kotoran dalaman dan luaran, menghilangkan darah meroyan si ibu. 

Urutan tradisional 


Perkara utama yang perlu dilakukan oleh setiap ibu lepas bersalin. Urutan tradisional berpantang amat penting untuk menguatkan dalaman tubuh, menaikkan kembali rahim ibu, membuang angin dalam badan, membetulkan urat-urat badan dan memulihkan semula otot-otot badan yang dah lama penat mengendong bayi dan melahirkan.

Mandi dan urut bayiMengurut bayi yang baru lahir banyak membantu dalam tumbesaran bayi, menguatkan otot bayi serta memberikan bayi tidur yang lena. Bayi yang dijaga rapi dan cukup keperluan nya akan berkeadaan baik dan kurang meragam.

Param, pilis dan pemakaian bengkung

Param dan pilis adalah sangat penting untuk memastikan tubuh ibu sentiasa hangat serta dapat membuang angin dalam badan. Polis sangat penting untuk menghindari pening, rabun dan rasa berat kepala yang dialami ibu. Pemakaian bengkung dengan cara yang betul boleh mengembalikan bentuk tubuh asal ibu. Ini adalah berita yang sangat gembira bagi setiap wanita lepas bersalin bila tubuhnya dapat kembali ke bentuk asal.

Pakej berpantang tradisional di rumah ini adalah merangkumi seluruh Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya dan Negeri Sembilan. Untuk tempahan, boleh hubungi 

                                                      Aishah Radhiah Beauty & Spa
                                                         www.aishahradhiahspa.com
                                                                    012 9422798

Spa kami juga ada di Bangi, Shah Alam, Ampang, Kota Damansara, SerembanNo comments:

Post a Comment